Monday, March 17, 2014

၀က္နံရုိး နဲ႔ ၾကာမဆုိင္



၀က္နံရုိး ၾကာဆုိင္ဟင္းခ်ဳိ အရည္ေသာက္ေလးပါ။ ၾကာမဆုိင္အျပင္ တျခား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြပါ ထည္႔ခ်က္ ထားသည္မုိ႔ တမူထူးျခားျပီ ေသာက္လို႔ အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ ၀က္နံရုိးကလည္း ႏူအိျပီ ခ်ဳိခ်ဥ္ အရသာေလးကို ရရွိမွာပါ။ တူတူခ်က္ၾကည္႔ ရေအာင္…

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၀က္နံရုိး – ၃၀ က်ပ္သား (၁လက္မအရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ပါ)
ၾကာမဆုိင္ – ၁ထုပ္ (ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီ ၂လက္မအရြယ္မ်ား ပိုင္းျဖတ္ပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ ၈စိပ္စိပ္ပါ)
ပန္းပြင္႔ – တစိတ္ (အတံုးေသးမ်ား တံုးပါ)


ပဲျပား – ၁တံုး (အတံုးမ်ား တံုးပါ)
ဘုိစားပဲ – ၅ခု (အရွည္ အေစာင္းလွီးပါ)
ေျပာင္းဖူးေသး – ၄ခု (အရွည္အေစာင္းလွီးပါ)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (အရွည္အေစာင္းလွီးပါ)
သံပရာသီး – ၂လံုး (အရည္ညွစ္ရန္)
ငရုတ္သီးေတာင္႔နီ – ၂ခု (ထပ္ျခမ္းျခမ္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ပါးပါးလွီးပါ)
ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဆား ၊ ၾကက္သားမွုန္႔


ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ၀က္နံရုိးမ်ားကို ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာနုယ္ထားပါ။

၂။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲ ေရ(၆ခြက္) ထည္႔ျပီ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။

၃။ ဆူလာလွ်င္ ၀က္နံရုိးမ်ားထည္႔ျပီ နူေအာင္ ၄မိနစ္ခန္႔ မီးျပင္းျပင္းျဖင္႔ အဖံုးအုပ္ျပီ တည္ေပးပါ။

၄။ ျပီမွ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးေတာင္႔၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ (ပန္းပြင္႔၊ ဘိုစားပဲ၊ ေျပာင္းဖူးေသး) တုိ႔ကုိ ထည္႔ေပးျပီ ေရာေမႊလုိက္ပါ။


၅။ ျပီေနာက္ ၾကာမဆုိင္၊ ပဲျပား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။

၆။ အရသာအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ)၊ သၾကား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ သံပရာရည္ တုိ႔ကို ထည္႔ေပးျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါ။


ရ။ အရသာအေနေတာ္လွ်င္ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ားအုပ္ျပီ ၀က္နံရုိး နွင္႔ ၾကာမဆုိင္ ဟင္းခ်ဳိကို စားသံုးလုိ႔ရပါျပီ…


Credit to>>> http://www.wutyeefoodhouse.com/